NUMĖR 61
SOT ËSHTË
 
BALLINA
EDITORIAL
ARTIKUJ
INTERVISTA
KULTURË
MARKETING
KONTAKT
ARKIVI
 
 
Përse ikin diplomatët shqiptarë?

Largimi i njerëzve me nivel të lartë profesional dhe intelektual nga vendi i tyre drejt vendeve të zhvilluara apo, siç quhet ndryshe, "rrjedhja e trurit", është tashmë një fenomen i njohur për të gjitha vendet e pazhvilluara dhe ato në zhvillim.PËR MË SHUMË >>>
 
 

Lufta e të ardhmes
Pas 11 shtatorit është thënë shpesh herë, se sulmet terroriste në SHBA kanë patur efekte shumëdimenzionale në të gjitha segmentet e shoqërive demokratike. E kjo vlenë, më shumë se për çkado tjetër, për mendësitë e betonuara që mbretërojnë në fushën e mbrojtjes.

PËR MË SHUMË >>>

 
 
Pasojat ekonomike tė vonimit tė konsolidimit të qeverise dhe të institucioneve të tjera në Kosovë

PËR MË SHUMË >>>
BALLINA VITI IV - JANAR 2002


20 vjet nga vrasja e Vëllezërve Gërvalla dhe e Kadri Zekës
17 janari i vitit 1982, dita kur u vranë Vëllezërit Gërvalla e Kadri Zeka është një datë e trishtë në historinë e shqiptarëve.

Edhe pse kanë kaluar 20 vjet, ajo ditë mbetet përgjithnjë e freskët me zinë e saj jo vetëm për familjet, por edhe për një numër njerëzish që kanë qenë të lidhur shpirtërisht e organizativisht me ta. Fjala është për pjesëtarët e brezit që i vuri kazmën Jugosllavisë së fuqishme, vetëm me një synim: të çlirohet Kosova dhe territoret e tjera shqiptare në këtë ish-shtet.

PËR MË SHUMË >>>


E tëra dukej si pas një ekzekutimi
Vrasës të panjohur i vranë në afërsi të Heilbronnit tre jugosllavë. Për autoritetet shtetërore gjermane kjo masakër është kulminacion i ri në luftën e fshehtë,

PËR MË SHUMË >>>


Anatomia e një atentati
Sikur populli shqiptar ta kish një histori të mirëfilltë shkencore, e që mjerisht ende s'e ka, disa kapituj të trashë do t'i kushtoheshin patjetër lëvizjes nëntokësore të rezistencës matanë kufinjve të Shqipërisë administrative. Do t'ishte fjala, pa dyshim, për një rrëfim jashtëzakonisht interesant, për shqiptarë e për të huaj. Ajo do të nxirrte në shesh përvojat komplekse të një populli "të ndaluar" në rrafshin e mosbindjes qytetare dhe rezistencës së armatosur ndaj okupimit, përvoja këto që janë edhe sot aktuale në shumë anë.


PËR MË SHUMË >>>

COPYRIGHT ©2001 WWW.PASQYRA.COM PASQYRA - INFO WEBMASTER NDRYSHUAR MË:. 22.10.2004 0:12
ASNJË ARTIKULL NUK MUND TË BOTOHET PA LEJEN ME SHKRIM TË REDAKSISË